tisdag 20 september 2011

Bogstad 2011

Efter en lång tids uppehåll så kommer det nu ett nytt inlägg. Folk har dött och begravts, gift sig. Jag har jobbat hela sommaren, varit sjuk, åkt på reenactment, vakat får. saftat ,syltat, plockat svamp, sytt, stickat, men inte orkat skrivit något på min blog. På fredag ska jag på begravning igen. Momor blev 92 år men det är i alla fall rätt ålder att dö vid.

Bogstad var en trevlig tillställning. Jag och Wolf invigde vårt marketenteritält för första gången och jag sålde kakor som vanligt. Jag sålde macaroner i långa banor och en massa kringlor. Vi träffade gamla och nya vänner. Det sköts med kanoner, en av kanonerna, en karond eller karonad laddades med 8 kg krut. Det small rejält och det vara bara halva orginalladdningen :-D


Herr och fru Murud, värdpar för tillställningen.

 Luckan till marketenteriet rullas upp. Vår huskatt Kristina och Fru Murud sitter vid bordet utanför.





Huskatten  sitter i Markan och jag utanför vid bordet.
 På bilden nedan justerar Wolf något vid luckan och jag syr på hans hampaskjorta.
 Mycket stolt vill jag tillägga att jag har sytt hela tältet själv. 10,25 m2 tält i 35 m2 lägenhet. Wolf har gjort bord och bänkar. Målat möblerna har vi gjort tillsammans.

Ett större sällskap utanför herrgården.


Det dansades högreståndsdans inne i herrgården. Ute i parken dansades det folkliga danser.












 

Bogstadgård till vänster och Bjoern i sitt tält till höger.

 
Bjoerns reflektor med kycklingarna han tillagade, helt fantastiskt smakade dom. Jag lyckades inte lika bra mad maten. För mycket att tänka på för mig, jag blev helt virrig. Dessutom lärde jag mig den hårda vägen, att aldrig ställa kärlet man sväller ärtor i direkt på marken, det blir för kallt och ärtorna tar mycket längre tid på sig för att svälla. Men att vispa 5 liter grädde lyckades jag i alla fall med. (lite fusk dock med mordärn visp)


 


Ingen av dessa bilder har jag tagit själv utan jag har fått dom av Kristina Steen och Bjoern Murud, har jag glömt någon så ber jag om ursäkt.

Sist en bild på mig och Wolf i Bogstads kök.