onsdag 12 januari 2011

Käckåsen



Förra året var vi sex stycken som åkte till Käckåsen som ligger vid Lekvattnet i Norra Värmland. Käckåsen är en idyllisk plats med rökstuga, uthus och rökbastu. En fantastisk plats där lugnet härskar, om lugnet kommer från platsen eller Jo-den milda mannen som äger stället vet jag inte.


 


Övningskjutning med bössa är ett måste. Man kan se på gamla husstockar än i dag märken efter man huggit ur blyet för omgjutning.

På bilden till vänster ser man hur röken ligger som ett lock. Det gick inte att stå upp utan risk för rökförgiftning. Jag passade på att baka bröd, det är inte ofta man har chans att baka i en rökugn. Till nästa gång lovade Jo att han skulle lägga in en stor flat sten som man kan grädda på, ett experiment att se fram mot.
 Vi hade turen att få levande musik. Vilja spelade Moraharpa och Richard spelade folktrumma. Naturligtvis så lyckades dom inte fastna på kort med sina instrument. En bild på Jo som prövar Moraharpan och ett stilleben på trumman med näverskor i förgrunden får det bli istället.
Kokning av det livsviktiga kaffet, Bosse övervakar. Pjalt kaffe är det värsta som finns, kaffe ska vara starkt och smakar godast om det är kokat över öppen eld. Vilja sitter brevid och pysslar med början till ett stickprojekt.


Sist ett foto på mannen som nästan aldrig kan se normal ut på bild. Fast kanske är det så att maten är helig för på den lilla bilden ovan ser Wolfen normal ut. Bilden under visar det sista du ser efter dansen på en lördagsafton i Torsby.

2 kommentarer:

  1. Hehe de där bilderna är ju hur sköna som helst, speciellt den sista! Jag och en viss Hr Gio planerar f.ö. att börja sy våra rockar nu, ifall du och Wolf skulle ha tid och lust att hänga på ngn sy/hantverkshelg framöver

    SvaraRadera
  2. Ja, den bilden är obetalbar :D
    Vi hänger gärna på och syr. Vi får väl höras av.

    SvaraRadera