torsdag 25 november 2010

Bara några steg till Paradiset


                                Strax utanför Stockholm finns det en naturplätt, ett strövområde som fått namnet Paradiset. Om man går en bit in i skogen så kommer man till en sjö, vid sjön finns först ett vindskydd och ytterligare en bit längre bort finns en liten raststuga i timmer. Förra vintern blev det två utfärder till Paradiset i heimatdräkt och uniform. Jag hade turen att vara med på den andra utfärden.

Färden till Paradiset gick över isen båda gångerna. Första gången var vädret kallare och föret bättre, andra gången (då jag var med) fick vi gå i snösörja.   

 
 

På väg till Paradiset.                                                                                        Ved, mat, filtar och fällar drog vi på en släde. Lite posering för foton längs vägen hanns med. Väl framme blev det kaffe, fläsk och nävgröt med lingonsylt.
Vid elden fick dom som ville smaka på Johans hemgjorda mumma.

När det började skymma gick vi in i det lilla timmerhuset. Där inne fanns det en liten kamin som värmde upp huset både snabbt och effektivt. Kaminen blev så het att Wolfs strumpor som han hängt på tork förkolnades i tårna. Vilket påminner mig om att jag har ett sticklagningsprojekt till vintern.

2 kommentarer:

  1. Intressant och tjusig päls karln har, är det kanske t.o.m. ett gammalt originalplagg?

    SvaraRadera
  2. Japp det är en vargpäls, orginal. Han köpte den förhållandevis billigt på Tradera (minns inte för hur mycket) under namnet tomterock.

    SvaraRadera