söndag 21 november 2010

Några riktigt äckliga kakor

I bland när man bakar efter gamla recept upptäcker man hur äckligt det kan bli. Eftersom jag som vanligt hade en massa äggvita över hemma (kan bero på all majonäs och glass som jag gör) tänkte jag att de olika varianter på Biskvier som jag brukar göra skulle få stå över och jag skulle pröva ett nytt recept. Citron-socker, från Märta Stures hushållsbok bearbetad av Kersti Wikström. Fruktansvärd äcklig kaka, vars enda anledning till existens är att skryta över hur mycket socker du har råd att få i en enda liten kakusling.
En äcklig kaka
Alla som jag har bjudit denna kaka på har inte tyckt om den. Jag tycker att smaken påminner om en dålig översockrad Spettekaka med citronsmak. Kanske kakan kan passa om man vill göra stora sockerbitar till sin häst, men utan citron. Kakorna som jag av någon outgrundlig anledning har spart ska jag ge till rådjuren. Få se om dom äts upp fast det är citron i.
Receptet kommer här vilket som.
 Att göra Citron-Socker
Tag 2 citroner och skala dem så tiockt som ett knifsblad, lägg det uti en sten-Mortel med 2 Skålp. socker och twennw ägghwitor, dettta stötes så länge till dess skalen försmälta i sockret, så att där inga stycken äro qwar, lägg det på bordet och kafla det i siktat socker, lika som en tårte deg helt tunn, sedan trycker man det med hwar former man will, och sätter i ugnen.
En hel burk med äckliga kakor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar